BiH

ministar zdravlja rs-a

Šeranić: Vakcina nije tu da vas spasi zaražavanja, već težih oblika bolesti (VIDEO)

25/01/2021

Da bi se postigla neophodna masovna imunizacija, kaže Šeranić, međunarodne organizacije preporučuju da je u prvom turnusu potrebno vakcinisati minimalno 40 posto stanovništv

Vakcina nije tu da vas spasi zaražavanja, već težih oblika virusa korona ukoliko se zarazite, izjavio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, gostujući u Јutarnjem programu RTRS-a.

“Preporuka Svjetske zdravstvene organizacije u ovom trenutku jeste da se vakcinišu i osobe koje su preležale virus korona. Preporučuje se i da lica u akutnom stanju bolesti ne primaju vakcinu”, naglasio je Šeranić.

Da bi se postigla neophodna masovna imunizacija, kaže Šeranić, međunarodne organizacije preporučuju da je u prvom turnusu potrebno vakcinisati minimalno 40 posto stanovništva.

“Važno je znati da će se ovaj broj stanovnika vakcinisati u dugoročnijem periodu. Za to nam je potrebno minimalno četiri do šest mjeseci”, poručio je Šeranić.

Šeranić je objasnio da je plan da se vakcinacije zdravstvenih radnika ili ljudi u staračkim domovima odvija baš u tim prostorima. Drugi dio su, kaže, lica preko 65 godina sa hroničnim oboljenjima koji će ići kroz vakcinalne centre.

“U planu je da otvorimo različite vakcinalne punktove”, rekao je Šeranić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.