Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šerifoviću i Čamdžiću po dvije i po godine zatvora, Lijanović i Šakić u pritvoru

lijanovic-tuzilastvo-camdzic serifovic

Kantonalni sud u Tuzli osudio je Merseda Šerifovića, zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona i predsjednika Kantonalnog odbora Narodne stranke Radom za Boljitak, na dvije i po godine zatvora.

Nakon što je potpisao sporazum o priznanju krivice, Šerifović je pušten iz pritvora, a državi će morati vratiti 50.000 maraka koje je protivpravno stekao.

Također, Suad Čamdžić, bivši savjetnik federalnog ministra poljoprivrede, osuđen na dvije i po godine zatvora, pušten je iz pritvora, a državi će morati vratiti 70.000 maraka.

U pritvoru su još ostali Jerko Ivanković Lijanović, bivši federalni ministar poljoprivrede i njegov savjetnik Stipe Šakić, koji su optuženi da su, prilikom dodjele poljoprivrednih poticaja organizirano uslovljavali poljoprivrednike i na taj način nezakonito stekli protivpravnu imovinsku korist veću od 817.000 maraka.

FTV nezvanično saznaje da će Šerifovića u Kantonalnoj skupštini zamijeniti Zijad Suljkanović, koji je na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Kalesija fizički napao jednog odbornika.