Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

Šest osoba uhapšenih u akciji “Farmer” predato Tužilaštvu KS

hapsenje-1222

U akciji “Farmer” uhapšeno je osam osoba, šest je jutros predato u nadležnost Tužilaštva KS, dok su dvije puštene na slobodu

Šest osoba koje su lišene slobode u sklopu akcije “Farmer” predate su u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo, potvrdila je danas Feni glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Privedene osobe bit će zadržane 24 sata i u tom zakonskom roku postupajući tužilac odlučit će o daljim mjerama prema osumnjičenima.

– Uhapšene osobe se sumnjiče za krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnog djela u vezi s krivičnim djelom zloupotreba položaja i ovlaštenja i prevara. Tačnije sumnjiče se da su od 2014. godine do polovine 2015. nezakonito dijelile i prodavale poljoprivrednu mehanizaciju koja je našoj zemlji stigla kao donacije Narodne Republike Kine – kazala je Bavčić.

Vijednost donacije bila je veća od milion KM i namijenjena korisnicima u Federaciji BiH koji su bili pogođeni poplavama.

U akciji “Farmer” uhapšeno je osam osoba, šest je jutros predato u nadležnost Tužilaštva KS, dok su dvije puštene na slobodu.