Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Šestorica radnika FDS-a predati Tužilaštvu KS

02/06/2018

Šestorica uhapšenih uposlenika Fabrike duhana Sarajevo jutros su predati Tužilaštvu KS-a, a nakon što budu ispitani postupajući tužilac odlučiće o daljim mjerama.

Nezvanično se saznaje da su Tužilaštvu KS-a predati Aleksandar Škrba, Mersudin Jahović, Suvad Pojata, Nedžad Brkanić, Adnan Hromadžić i Amir Merdžić, javlja Oslobođenje.

Podsjetimo, Kemal Muratović i Aner Suljević, koji su uhapšeni u istoj akciji, sarajevskom Tužilaštvu su predati još dan ranije.

Prilikom pretresa stambenih objekata koje koriste osumnjičeni pronađena je i oduzeta veća količina duhana, cigareta i duhanskih proizvoda, te veća količina novca, vatreno oružje, mobilni telefonski aparati, SIM kartice i drugi predmeti koji potječu ili se dovode u vezu sa krivičnim djelom.

Kako saznajemo, privedeni se terete da su u Fabrici duhana Sarajevo, gdje su bili i zaposleni, krali cigarete koje su dalje preprodavali. Dosadašnja istraga pokazuje da je vrijednost ukradenih cigareta iznosi 22 hiljade maraka, što ne znači, kaže naš izvor, da ta cifra u međuvremenu neće biti i veća.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.