Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sestra tragično stradale studentice: Ne vjerujem ni u državu, ni u pravdu

enesa-kekic

Edita Malkoč, jedna je od dvije djevojke koja je ubijena u naletu autmobila prije dva dana u Sarajevu, rođena je Krupljanka. Federalna televizija bila je s njenom porodicom i prijateljima, koji još uvijek ne mogu vjerovati da Edite više nema.

– Nemam ništa reći… Ne vjerujem u državu, pravdu, ni u zakon, samo u Boga vjerujem. Znam da zakona nema i da će moja Edita i Selma ostati samo slovo, kao i mali Denis, kao i mnogi drugi”, kroz suze govori Editina sestra Enesa Kekić.

Porodica, prijatelji traže da se počinitelj, koji je pobjegao nakon što je pregazio dvije dvadesetogodišnjakinje, privede kakvoj-takvoj pravdi. Ali traže i odgovornost nadležnih.

Editin rođak Zlatan Kekić kaže da je bijeg osumnjičenog u Srbiju deset sati nakon počinjenog, kako kaže, dvostrukog ubistva ili nečija nesposobnost ili zla namjera. “Ne može me niko ubjediti da deset sati nakon dvostrukog ubistva i nakon što su dobili obavijest ko je ubio i šta je počinjeno da su ga tek tako pustili. Znali su o kome je riječ i ti ljudi imaju svoje ime i prezime. Taj carinik ima svoje ime i prezime, šef smjene ima svoje ime i prezime”, kaže Zlatan.

Nije ovo prvi put da takozvani trkači pregaze pješake u glavnom gradu. Policija uglavnom uhvati počinioce, ali kazne, očigledno, ne polučuju rezultat jer sve je više ubijenih pješaka na cestama.

“Studirao sam dvije godine u Sarajevu i sigurno znam kakve se stvari dešavaju tamo što se tiče tih samoprozvanih trkača. Utrke se dešavaju svaku noć i svi mogu čuti s prozora kako se na glavnoj cesti dešavaju takve trke”, ističe Atif Halitović.

Ali očigledno, policijski, pravosudni i ostali odgovorni organi ne čuju škripu točkova na ulicama Sarajeva, koja je ovaj put odnijela dva mlada života, a jedna od njih, Edita sutra će krenuti na vječni počinak u svojoj rodnoj Krupi.

Bugojno: Tuga i suze na posljednjem ispraćaju Selme Agić