Arijana Memić

Sestra ubijenog Dženana: Želimo vjerovati da će pravda konačno pobijediti

arijana

Evo vidjeli ste koliko to njima sve smeta i hvala vam što svih ovih godina pratite našu borbu i objektivno o svemu obavještavate, rekla je

Pred Sudom BiH danas je okončano suđenje u predmetu “Zijad Mutap i ostali” u kojem se pored Zijadu Mutapu sudi njegovoj kćerki Alisi Mutap-Ramić, Hasanu Dupovcu, bivšem šefu Odsjeka za saobraćajne istrage Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), policajcu Josipu Bariću i radniku Hotela “Crystal” Muameru Ožegoviću.

Tom prilikom medijima se obratila sestra ubijenog Dženana, Arijana Memić koja je govorila kroz suze.

– Obzirom da nas idući četvrtak očekuje izricanje presude, želim u ime naše porodice da se zahvalim prije svega tužiocima i istražiocima koji su radili na našem predmetu, a onda javnosti i svima vama medijima. Evo vidjeli ste koliko to njima sve smeta i hvala vam što svih ovih godina pratite našu borbu i objektivno o svemu obavještavate, rekla je Arijana Memić.

Dodala je da im je teško kako se bliži kraj i izricanje presude.

– Želimo vjerovati da će pravda konačno pobijediti. Uz pomoć ljudi i svih vas mi smo stigli ovdje gdje jesmo nakon skoro osam godina i pozivam cjelokuponu javnost, mi već imamo najavljene dolaske na izricanje presude da budete sa nama i da nam budete podrška kao i svih ovih godina, poručila je Arijana.