Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sezin Sinanoglu predala akreditivna pisma Mladenu Ivaniću

Bokova uručila Ivaniću certifikat o uvrštenju Zmijanjskog vez

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić primio je akreditivna pisma rezidentne koordinatorke UN-a i rezidentne predstavnice UNDP-a u Bosni i Hercegovini Sezin Sinanoglu.

Predsjedavajući Ivanić je poželio dobrodošlicu novoj koordinatorki UN-a i predstavanici UNDP-a, rekavši da se nada nastavku dobre i uspješne saradnje.

Regionalna koordinatorka Sinanoglu je tokom razgovora infomisala predsjedavajućeg Ivanića o planiranom petogodišnjem programu UN-a u BiH i njegovim najvažnijim aktivnostima. Program je okrenut miru i razvoju, a obuhvata i različite vidove aktivnosti podrške otvaranju radnih mjesta i preduzetništvu.

Zajedničko je mišljenje da bi program „Dijalog za budućnost“, koji je realizovan u saradnji između Predsjedništva BiH i agencija UN-a u BiH, mogao biti proširen i na zemlje regiona.

Predsjedavajući Ivanić i koordinatorka Sinanoglu su razgovarali i o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji i regionu, uz zajedničku ocjenu da BiH treba biti okrenuta budućnosti.

Predsjedavajući Ivanić je izrazio podršku aktivnostima UN-a u BiH, te spremnost da kao predsjedavajući i član Predsjedništva BiH pomogne njihovoj kvalitetnoj realizaciji, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.