Sibirski minusi jutros u pojedinim dijelovima BiH

BiH

sarajevo hladnoca

Na istoku Bosne jutros je oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje pretežno vedro.

Temperature zraka u 07.00 sati: Sokolac -21 stepen, Kupres -18, Bugojno -15, Jajce, Livno, Zenica -13, Ivan-sedlo, Sarajevo, Srebrenica -12, Tuzla -11, Bjelašnica, Sanski Most -10, Banja Luka, Drvar, Zvornik -9, Bijeljina, Doboj -8, Bihać, Goražde -7, Stolac, Čapljina -6, Gradačac -4, Mostar, Trebinje -3 i Neum 1 stepen.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 2 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno vedro. Vjetar, slab, promjenljivog smjera. Dnevne temperature od -3 do 3, na jugu od 2 do 7 stepeni.

U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura zraka oko -3 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U Bosni i Hercegovini jutros nisu zabilježeni duži zastoji u saobraćaju. Zbog izrazito niskih temperatura moguća je mjestimična poledica, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Ekipe putnih službi vrše posipanje, ali zbog niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnog materijala. Vozačima se savjetuje maksimalna oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

Vidljivost je zbog magle mjestimično smanjena na dionicama u kotlinama, a izdvajaju se putni pravci Konjic-Mostar i Kakanj-Zenica. Pojačan oprez savjetuje se i zbog učestalih odrona zemlje ili kamenja na kolovoz. Posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.