Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Saradnja BiH i SAD-a

Simulacijska vježba “Koordinacija 2021” od 21. do 25. juna u Sarajevu

Dom-oruzanih-snaga (1)

Vježba uključuje nadležne institucije iz sistema zaštite i spašavanja svih nivoa vlasti u saradnji sa nevladinim organizacijama

U skladu sa Programom bilateralne saradnje Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država, u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu će od 21. do 25. juna biti izvedena simulacijska vježba za stolom “Koordinacija 2021”, najavili su organizatori.

Cilj vježbe je testiranje sistema koordinacije, rukovođenja i postojećih planova između i na različitim nivoima vlasti u odgovoru na vanredne situacije.

Vježba uključuje nadležne institucije iz sistema zaštite i spašavanja svih nivoa vlasti u saradnji sa nevladinim organizacijama (NVO). U vježbi učestvuje i ekspertni tim iz Sjedinjenih Američkih Država čiji su članovi iz inženjerijskog korpusa Vojske SAD-a (USACE) i Inicijative CMEP (Civil Military Emergency Program) Tima SAD-a, te iz Agencije za upravljanje u vanrednim situacijama države Maryland uz posredovanje Kancelarije za odbrambenu saradnju (ODC Bosnia) Ambasade SAD-a u BiH.