Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nakon presude Karadžiću

Sin Ratka Mladića: Pobrinut ćemo se da presuda mom ocu bude drugačija

darko_mladic

On je rekao da je u žalbenom postupku njegovog oca nešto drugačija situacija i u samoj presudi i u samoj argumenataciji

Darko Mladić, sin haškog osuđenika Ratka Mladića, izjavio je danas da je presuda kojom je Radovan Karadžić pred Haškim tribulanom osuđen na doživotnu robiju, za žaljenje i da neće doprinijeti smirivanju situacije, već sasvim suprotno.

On je za televiziju Pink rekao da se u slučaju Karadžića žalbeno vijeće vodilo istim rezonom kao i prethodno vijeće koje je donijelo provostepenu presudu, a kada mu je izrečena kazna od 40 godina zatvora.

– Ova presuda neće donijeti ono što je potrebno da se postigne ovakvim presudama, ni pravdu, a ni pomirenje, nego će nastaviti kontravereze oko rata u BiH i neće doprinijeti smirivanju situacije, možda i naprotiv – rekao je Darko Mladić.

On je rekao da je u žalbenom postupku njegovog oca nešto drugačija situacija i u samoj presudi i u samoj argumenataciji.

– Mislim da poslije ove presude Karadžiću, značaj efikasne i dobre odbrane u slučaju Ratka Maldića raste i da ćemo uložiti dodatne napore i obratiti se svima koji mogu da pomognu, da presuda u slučaju Ratka Mladića bude značajno dugačija od ove koju je Karadžić dobio kao konačnu – rekao je Mladić, prenosi Tanjug.