Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

UO u stalnom zasjedanju

Sindikat BHRT-a: Poziv da se što prije potpiše ugovor o prikupljanju i raspodjeli RTV takse

bhrt
Foto: Fena

Zatražili su hitne i konkretne aktivnosti svih političkih subjekata koji mogu pomoći u rješavanju problema državnog javnog servisa

Upravni odbor Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u poziva da se što prije potpiše ugovor o prikupljanju i raspodjeli RTV takse koji će omogućiti finansijski stabilan Javni servis BiH i ispunjavanje radničkih zahtjeva: povećanje plaće i toplog obroka, uplaćivanje doprinosa, poboljšanje uvjeta rada i donošenje pravednije sistematizacije radnih mjesta.

Iz Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u su poručili da kao državni medijski servis svih građana-jedan za sve, u odbrani svojih radnih mjesta i egzistencije svojih porodica neće stati.

Zatražili su hitne i konkretne aktivnosti svih političkih subjekata koji mogu pomoći u rješavanju problema državnog javnog servisa.

-UO sindikata je u stalnom zasjedanju, u konsultaciji smo sa našim pravnim savjetnikom i poduzet ćemo sve mjere koje su nam na raspolaganju u skladu sa zakonom. Odbijamo da budemo predmet manipulacija Poslovodstva RTVFBiH i pozivamo sve na razumno djelovanje u cilju opstanka Javnog servisa BiH – ističe se u saopćenju koje potpisuje Merima Kurtović-Pašalić, predsjednica Samostalnog sindikata radnika u BHRT-u.

Reprezentativni sindikat u BHRT-u ponovno poziva Tužilaštvo i finansijsku inspekciju da uđu u sva tri javna emitera i utvrde činjenično stanje i gdje su sredstva uposlenika BHRT-a.