BiH

dok traje istraga

Sindikat Bosnalijeka: Osigurati neometan rad i očuvati radna mjesta više od 800 radnika

07/12/2021

Radnici Bosnalijeka ne smiju biti žrtve bilo čijih istražnih radnji, te poručujemo da ćemo kao sindikat istrajati u borbi za očuvanje naših radnih mjesta

U vezi sa istražnim radnjama koje se provode u našoj kompaniji želimo iskazati nedvosmislenu podršku ispitivanju svih eventualnih nepravilnosti, saopštili su iz Sindikalne organizacije Bosnalijeka.

Naš primarni interes jeste briga o sigurnosti radnih mjesta i egzistencije više od 800 radnika naše kompanije.

Stoga i na ovaj način želimo jasno poručiti da kao Sindikat oćekujemo od svih koji su uključeni u trenutna dešavanja da imaju u vidu da se mora osigurati nesmetan rad Bosnalijeka i spriječiti sve eventualne štetne posljedice po kompaniju i naša radna mjesta.

Radnici Bosnalijeka ne smiju biti žrtve bilo čijih istražnih radnji, te poručujemo da ćemo kao sindikat istrajati u borbi za očuvanje naših radnih mjesta.

Mi u sindikatu smatramo da je Bosnalijek u uslovima pandemije, koja još uvijek vlada, od posebog strateškog interesa za sve građane Bosne i Hercegovine.

To se naročito potvrdilo prilikom prošlogodišnje blokade granica i zabrane izvoza lijekova iz brojnih svjetskih država kada smo mi radnici Bosnalijeka, radeći bez bilo kakvih prekida, osigurali uredno snabdijevanje domaćeg tržišta svim esencijalnim lijekovima i dezinfekcionim sredstvima koje proizvodimo.

Svi radnici Bosnalijeka su svjesni svoje uloge, kada je u pitanju sigurno snabdijevanje tržišta i vjerujemo kako je svima u interesu da se takva pozicija kompanije ne dovede u pitanje, stoji u saopštenju sindikalaca.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.