Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sindikat PPDIVUT: Edukacija za ravnopravno partnerstvo u socijalnom dijalogu

prijedor radnici fabrika (6)

Više od 50 učesnika iz 35 organizacija potvrdili su osposobljenost za sindikalni rad u više  aktivnosti tokom obilježavanja šestogodišnjice rada Sindikalne škole PPDIVUT-a, održanog u Potočarima kod Srebrenice, saoćeno je iz ovog sindikata. Opravdanost projekta edukacije u Sindikatu PPDIVUT Bosne i Hercegovine  svakodnevno se potvrđuje interesovanjem članstva, čemu svjedoči i današnje masovno učešće prilikom obilježavanja Dana Sindikalne škole.

U Sindikatu PPDIVUT BiH, od njegovog nastanka se veoma ozbiljno pristupa obrazovanju i osposobljavanju sindikalnih kadrova kao jednoj od osnovnih funkcija djelovanja. Shvatajući brzinu promjena i smjenjivanja društvenih vrijednosti, prišlo se sveobuhvatnoj pripremi kadrova za uključivanje u raznovrsne sindikalne akcije da bi se adekvatno odgovorilo procesima tranzicije.

Shvatajući težinu uloga sva tri socijalna partnera u procesima demokratizacije, krenulo se u edukaciju i osposobljavanje svih članova, posebno najodgovornijih kadrova, radi osnaživanja sposobnosti za ravnopravno partnerstvo u socijalnom dijalogu, navedeno je također u saopćenju.