BiH

kanton sarajevo

Sindikat radnika u zdravstvu poziva nosioce kantonalne vlasti na sastanak

02/09/2020
Foto: Arhiv

U saopćenju za javnost Sindikat radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo za termin sastanka, sa predsjedavajućim Skupštine KS, premijerom Kantona Sarajevo i vršiocem dužnosti resornog kantonalnog ministra, predlaže ponedjeljak 7. septembar

Sindikat radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo pozvao je predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo, premijera Kantona Sarajevo i vršioca dužnosti ministra zdravstva KS na sastanak na kojem bi se, kako navode u saopćenju za javnost, razgovaralo o kolektivnom ugovoru.

– Zbog nedostatka direktnog socijalnog dijaloga, neodgovornog i pasivnog odnosa Vlade Kantona Sarajevo, kako prethodne šestorke, tako i aktuelnog saziva Vlade Kantona Sarajevo ni nakon godinu dana od početka generalnog štrajka tj. od 02.09.2019. godine i tri protesta, nije potpisan kolektivni ugovor o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva za područje Kantona Sarajevo. Kolektivni ugovor za djelatnost zdravstva u Kantonu Sarajevo još nije potpisan, tako da smo već više od 18 mjeseci bez kolektivnog ugovora – navode iz Sindikata.

U saopćenju za javnost Sindikat radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo za termin sastanka, sa predsjedavajućim Skupštine KS, premijerom Kantona Sarajevo i vršiocem dužnosti resornog kantonalnog ministra, predlaže ponedjeljak 7. septembar u Doma sindikata s početkom u 14 sati.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.