Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Sindikat vozača GRAS-a: Veći broj vozila tehnički neispravno

01/10/2015

Sindikat vozača GRAS-a danas je upozorio na tešku situaciju u tom preduzeću koju dodatno pogoršava mobing koji se provodi nad radnicima.

Ističu da je bitno napomenuti i nezadovoljstvo korisnika usluga GRAS-a o kojima se također ne vodi računa.

Tvrde da je veći broj vozila tehnički neispravno, za šta nisu krivi majstori koji rade na održavanju jer oni ne nabavljaju rezervne dijelove već vlasnik i uprava preduzeća.

Također, navode da većem dijelu penzionisanih radnika nije uvezan radni staž zbog čega ne mogu ostvariti pravo na zdravstveno osiguranje, što potvrđuje i nedavni štrajk glađu bivšeg radnika koji sebi nije mogao priuštiti inzulin.

Iako su slali dopise generalnom direktoru, predsjedniku Nadzornog odbora, premijeru KS-a i resornom ministru nikada nisu bili pozvani na razgovor što smatraju povredom Zakona o radu FBiH kad je riječ o Upravi, a diskriminacijom i kukavičlukom kad je riječ o premijeru i ministru, saopćeno je, između ostalog, iz Sindikata vozača GRAS-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.