Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sindikat zdravstva RS: Većina radnika u zdravstvu ne može ovjeriti knjižice

Milenko Granulic

Većina zaposlenih radnika u zdravstvu u Republici Srpskoj suočena je sa problemom nemogućnosti ovjeravanja zdravstvenih knjižica, tvrdi Milenko Granulić, predsjednik Sindikata zdravstva i socijalne zaštite RS, javlja Anadolu Agency (AA).

“U većini zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj, te u bolnicama u Kasindolu i Doboju, zaposleni radnici ne mogu da ovjere zdravstvenu knjižicu zbog neuplaćenih doprinosa”, rekao je Granulić.

Sindikat traži od Fonda zdravstvenog osiguranja RS da hitno omogući ovjeravanje zdravstvenih knjižica zaposlenim radnicima u zdravstvu RS, kako bi se mogli liječiti.

“Ne može se Fond stavljati iznad zdravstvenih radnika, već mora dijeliti njihovu sudbinu. Ne može šalterski radnik Fonda određivati da li je hitan ili nije hitan slučaj kada radnik zaposlen u zdravstvu dođe da ovjeri zdravstvenu knjižicu”, kaže Granulić.

Granulić je rekao da sindikat neće više tolerisati ovako ponašanje Fonda prema zaposlenim radnicima u zdravstvu RS i dodao da je o ovoj problematici danas upoznao i Dragana Bogdanića, resornog ministra u Vladi RS.