Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog nesavjesnog poslovanja

Sindikati Željeznica RS-a podnijeli krivične prijave protiv bivše uprave

voz-zeljeznice-rs345

Predsjednik Samostalnog sindikata mašinovođa Simo Cvjetković pojasnio je da je tadašnja uprava umanjila zaposlenima topli obrok, naknade te ukinula regres

Predstavnici sindikata Željeznica Republike Srpske (RS) podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju krivičnu prijavu protiv uprave preduzeća iz 2012. godine i tadašnjeg nadzornog odbora zbog, kako tvrde, nesavjesnog poslovanja, nanesene višemilionske štete kada je riječ o isplati toplog obroka i regresa, te zaključivanja štetnih ugovora.

Najavili su i nove prijave protiv tadašnjeg menadžmenta, za koji tvrde da je sklapao štetne ugovore.

Predsjednik Samostalnog sindikata mašinovođa Simo Cvjetković pojasnio je da je tadašnja uprava umanjila zaposlenima topli obrok, naknade te ukinula regres.

Lider Konfederacije sindikata Željko Tepavčević uvjeren je da će nadležne institucije ispitati te tvrdnje šest od osam sindikata u Željeznicama RS-a.

Najavio je i tematsku sjednicu o stanju u Željeznicama, na kojoj će Predsjedništvo Konfederacije sindikata zauzeti stav i donijeti zaključke s namjerom da u narednom periodu bude organizovan veliki skup svih sindikalnih organizacija Konfederacije kao priprema za eventualno organizovanje generalnog štrajka.