Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

potvrđeno

SIPA izuzima dokumentaciju iz MUP-a USK

sipa

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) provode akciju u Bihaću, gdje je u toku izuzimanje određene dokumentacije iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUPUSK)

Postupamo po naredbi Kantonalnog tužilaštva USK-a i naredbi Opštinskog suda u Bihaću. Aktivnosti su u toku. Oko 15 sati očekujemo da bismo mogli imati više informacija, kazala je za Fokus portparolka SIPA-e Jelena Miovčić.

S. D.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) provode akciju u Bihaću, gdje je u toku izuzimanje određene dokumentacije iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUPUSK).

Ovu informaciju za Fokus je potvrdila Jelena Miovčić, portparolka SIPA-e. Ona u ovom trenutku nije mogla precizirati na što se konkretno akcija odnosi, ali je pojasnila po čijoj naredbi postupaju pripadnici SIPA-e.

-Danas postupamo po naredbi Kantonalnog tužilaštva USK-a i naredbi Opštinskog suda u Bihaću. U pitanju je izuzimanje određene dokumentacije iz prostorija MUP-a USK-a. Aktivnosti su u toku. Oko 15 sati očekujemo da bismo mogli imati više informacija – kazala je Miovčić za Fokus.