BiH

nakon pretresa

SIPA predala izvještaj Sudu i Tužilaštvu BiH oko afere “respiratori”

07/05/2020

Predmet je formiran nakon što su mediji objavili da je nabavku 100 respiratora iz Kine izvršila poljoprivredna kompanija "Srebrena malina", koja nije specijalizovana za trgovinu medicinskom opremom

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH danas su Sudu i Tužilaštvu BiH predali izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama u vezi sa nabavkom 100 respiratora iz Kine, rekao je Srni portparol Sipe Luka Miladinović.

“Izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama u vezi sa radnjama od utorka, 5. maja, odnosno pretresima koji su izvršeni na području Kantona Sarajevo predat je Tužilaštvu i Sudu BiH, sa prilozima”, istakao je Miladinović.

Pripadnici Sipe su prilikom pretresa iz federalne Uprave civilne zaštite i firme “Srebrena malina” izuzeli jednu računarsku jedinicu, laptop, poslovnu dokumentaciju i podatke pohranjene u računarima, koji bi trebali pomoći u istrazi o nabavci 100 respiratora iz Kine.

Tužilaštvo BiH preuzelo je od kantonalnog Tužilaštva predmet koji se odnosi na navode o nezakonitostima i nepravilnostima u vezi sa uvozom respiratora iz Kine u BiH, koji su koštali oko 10,5 miliona KM.

Predmet je formiran nakon što su mediji objavili da je nabavku 100 respiratora iz Kine izvršila poljoprivredna kompanija “Srebrena malina”, koja nije specijalizovana za trgovinu medicinskom opremom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.