Velika Kladuša

SIPA u akciji “Cezar” uhapsila jednu osobu, oduzet notarski pečat

sipa hapsi
FOTO: SIPA
Ilustracija

Lice lišeno slobode će u toku dana biti sprovedeno u službene prostorije radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su na području Velike Kladuše realizovali operativnu akciju „Cezar“, u sklopu koje je pretresena jedna lokacija.

Slobode je lišeno jedno lica zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Krivotvorenje službene isprave“ propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Lice lišeno slobode će u toku dana biti sprovedeno u službene prostorije radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će u zakonskom roku biti predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona u Bihaću.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela, i to notarski pečat, opšti poslovni upisnik i forenzičke kopije digitalnih podataka.

Navedene aktivnosti provode se po nalogu Opštinskog suda u Velikoj Kladuši i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona u Bihaću i u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, saopćeno je iz SIPA-e.