Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

SIPA u akciji: U pretresu pronađeno 22 kilograma speeda, uhapšena jedna osoba

sipa hapšenje
Foto: Armin Durgut/PIXSELL/Arhiv
Ilustracija

Lice lišeno slobode je sprovedeno u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), su danas na području Sarajeva realizovali pretres stana i drugih prostorija i pokretnih stvari na jednoj lokaciji.

Slobode je lišeno jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Lice lišeno slobode je sprovedeno u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će biti predato u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto oko 22 kilograma opojne droge speed i određena količina opojne droge maruhuana, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno naprijed navedeno krivično djelo.

Navedene aktivnosti realizovane su na osnovu usmenog naloga Opštinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.