BiH

akcija "blic"

SIPA uhapsila šest osoba, oduzete automatske puške, meci, ručna bomba…

08/06/2022

Lišeno je slobode šest lica koje su sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, u okviru operativne akcije „Blic“, na području Bužima i Otoka realizovali pretrese na devet lokacija, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ i „Udruživanje radi činjenja krivičnih djela“, propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine“.

Lišeno je slobode šest lica koje su sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, i to sedam automatskih pušaka, jedna ručna bomba M 75, jedan detonatorski upaljač, četiri okvira za automatsku pušku, oko 170 komada metaka za automatsku pušku, jedna lovačka puška i više mobilnih telefona.

Navedene aktivnosti provedene su po nalogu Općinskog suda u Bosanskoj Krupi i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona a u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.