Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija "Mores"

SIPA uhapsila tri osobe osumnjičene za primanje dara

Policijski službenici SIPA-e su po naredbi Općinskog suda u Orašju, pretresli osobe, stambene i poslovne objekate, službene prostorije te pokretne stvari na ukupno šest lokacija u Bosanskom Šamcu, Orašju i Odžaku

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u saradnji s policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske i MUP-a Posavskog kantona, realizirali operativnu akciju kodnog naziva „Mores“.

U toj akciji slobode su lišene tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo – primanje dara i drugih oblika koristi.

Prilikom realizacije spomenutih aktivnosti, policijski službenici SIPA-e su po naredbi Općinskog suda u Orašju, pretresli osobe, stambene i poslovne objekate, službene prostorije te pokretne stvari na ukupno šest lokacija u Bosanskom Šamcu, Orašju i Odžaku.

U sklopu tih pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta određena suma novca koja potiče iz izvršenja krivičnog djela, te predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Nakon kriminalističke obrade, dvije osobe lišene slobode će u zakonskom roku biti predane u dalju nadležnost Tužilaštva Posavskog kantona, saopćeno je iz SIPA-e.