BiH

akcija "indi"

SIPA uhapsila tri veterinarska inspektora, pronađeno 50.000 eura i 12.000 dolara

28/09/2020
Foto: PIXSELL (Ilustracija)

Oni se sumnjiče i za primanje mita, a sve s ciljem ulaska mesa preko graničnog prelaza Orašje

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Posavskog kantona i Policije Brčko distrikta BiH, od ranih jutarnjih sati  provode operativnu akciju kodnog naziva „Indi“.

U akciji su lišene slobode tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i Primanje dara i drugih oblika koristi.

Oni se sumnjiče i za primanje mita, a sve s ciljem ulaska mesa preko graničnog prijelaza Orašje.

U toku su pretresi na ukupno pet lokacija na području Brčkog i Orašja i do sada je privremeno oduzeto više mobilnih telefona sa SIM karticama, automatska puška, veća količina novca, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Do sada je oduzeto preko 50.000 eura i 12.000 dolara.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode u zakonskom roku bit će predate u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, uz čiju su koordinaciju navedene aktivnosti izvedene.

Više informacija o rezultatima operativne akcije „Indi“ bit će poznato nakon realizacije naredbi Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SIPA-e.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.