Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Novi protesti radnika Agencije Poslovnost, i dalje ne mogu do svojih radnih mjesta

poslovnost-protest (2)

Podsjetili su da agonija radnika Agencije Poslovnost traje u kontinuitetu od 11. augusta ove godine

Radnici Agencije Poslovnost iz Sarajeva održali su danas pred Opštinskim sudom proteste zbog nezadovoljstva radom suda koji već dvadeset dana ne izvršava vlastito rješenje, zbog čega radnici duže od mjesec onemogućeni da dođu do svojih radnih mjesta.

Oni su podsjetili da je sudskim rješenjem donesena privremena mjera kojom je kompaniji Brend d.o.o naloženo da povuče zaštitare agencije Gama AA koji fizičkim prijetnjama zabranjuju prolaz radnicima Agencije Poslovnost do njihovih radnih mjesta.

– Radnici Agencije Poslovnost će u svim narednim danima nastaviti s održavanjem protesta sve dok se sudska mjera ne sprovede i dok im institucije ne osiguraju neometan i dostojanstven pristup radnim prostorijama. Protesti će se u narednim danima održavati s izmijenjenim satnicama pred Opštinskim sudom, Opštinom Centar, Tužilaštvom i Vladom KS – istakli su radnici.

Podsjetili su da agonija radnika Agencije Poslovnost traje u kontinuitetu od 11. augusta ove godine i da će, kako su naveli “zbog nerada institucija uputili i otvoreno pismo premijeru KS Mariju Nenandiću, te zahtijevati njegovo aktivno uključivanje u ovaj slučaj.”