Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Britanski izaslanik

Sir Stuart Peach Peach se sastao s članovima Predsjedništva, prisustvuje i Dodik

peach posjeta

Dočekala su ga sva tri člana Predsjedništva BiH, a Dodik je poštujući epidemiološke mjere, držao i distancu od Šefka Džaferovića i predsjedavajućeg Željka Komšića

Specijalni izaslanik premijera Velike Britanije za zapadni Balkan Sir Stuart Peach stigao je u Predsjendištvo Bosne i Hercegovine.

Dočekala su ga sva tri člana Predsjedništva BiH, a Dodik je poštujući epidemiološke mjere, držao i distancu od Šefka Džaferovića i predsjedavajućeg Željka Komšića. Također, držao je ruku u džepu dok se pozdravljao s gostom, javlja N1.

Nakon sastanka, koji je zatvoren za medije, biće objavljeno saopćenje za javnost.

Peacha je premijer Velike Britanije Boris Johnson imenovao na ovu funkciju prije gotovo dvije sedmice, a prije toga je ranije ove godine bio predsjedavajući Vojnog komiteta NATO-a.

Prilikom njegovog imenovanja za britanskog izaslanika, ministrica vanjskih poslova Velike Britanije Liz Truss je naglasila da kao demokratija koja cijeni slobodu, ova zemlja će pomoći državama Zapadnog Balkana da odbrane i unaprijede svrhu slobode.

Peach također iza sebe ima dugu vojnu karijeru, a Johnson je poručio da će on u BiH nastaviti podržavati rad visokog predstavnika te da Velika Britanija našoj državi pruža punu podršku.