Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Situacija u Srebrenici mirna, nije bilo većih incidenata

BiH

srebrenica

Situacija u Srebrenici jutros je prilično mirna. Aleksandra Simojlović, portparolka Centra javne bezbjednosti Bijeljina, kazala je da sinoćnja atmosfera u Srebrenici nije dovela do većih incidenata, javlja Faktor.

– Izborna noć je prošla uglavnom mirno i nisu zabilježeni veći incidenti – rečeno je u CJB Bijeljina.

Podsjećamo, iako zvaničnih izbornih rezultata još nema, u Srebrenici su sinoć Srbi proslavili pobjedu kandidata Mladena Grujičića pri tome provocirajući i uzvikujući huškačke parole.

Atmosfera u ovom gradu zbog toga je noćas bila prilično užarena i na rubu incidenta.

U jednom trenutku, nakon provokacije Srba, dvije grupe su krenule jedna prema drugoj te ih je policija razdvojila. Počele su “letjeti” i flaše, ali se ubrzo situacija smirila.

Prema prvim preliminarnim i nepotpunim rezultatima CIK-a zajednički kandidat srpskih stranaka u Srebrenici Mladen Grujičić u vodstvu je u izbornoj utrci za načelnika Općine Srebrenica.

Prema podacima Centralne izborne komisije CIK BiH, na osnovu dva od 27 obrađenih biračkih mjesta Grujičić je osvojio 51, dok je kandidat SDA za načelnika Srebrenice Ćamil Duraković osvojio 48 posto glasova.

Grujičić je održao ranije pres konferenciju na kojoj je, na osnovu preliminarnih rezultata sa biračkih mjesta u Srebrenici, objavio pobjedu.

Duraković je, komentarišući izjave svog protivkandidata, rekao da je još uvijek rano proglašavati pobjedu i da su još uvijek u opticaju glasovi iz inostranstva, odsustva, kao i nepotvrđeni glasovi.