Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mještani Čelića za Fokus: Izborna krađa preslikana prije četiri godine (VIDEO)

BiH

celic izbori

Prema preliminarnim rezultatima koje je objavila Centralna izborna komisija (CIK) u Općini Čelić u utrci za načelnika vodi kandidat SDA Sead Muminovoć sa 2.563 osvojena glasa, dok je njegov jedini konkurent Muhamed Šadić kao nezavisni kandidat osvojio 1.987. glasova.

Međutim, prema tvrdanjama brojnih mještana Čelića koji su se javili našoj redakciji, na sceni je velika izborna krađa.

Naime, scenario od prije četiri godine kada je tijesno slavio Muminović nad Šadićem, opet se ponavlja.

– Tokom prebrojavanja glasova u cijelom Čeliću je nestalo struje, a specijalna policija je izašla na ulice. Taj scenario je preslikan od prošlih lokalnih izbora kada je nakon nestanka električne energije naglo došlo do velikog preokreta u broju glasova koji su odjednom doveli SDA do pobjede, priča nam jedan mještanin Čelića koji je insistirao na anonimnosti.

celic

Drugi stanovnik Čelića Mirza Mehmedović kaže nam kako je na biračkom spisku njegov otac glasao, iako je mrtav već neko vrijeme.

– Kako ih nije strah Boga, da stave glas mog rahmetli oca, kaže Mehmedović i dodaje kako su sinoć na ulice izašle jake policijske snage, kao da se radi o huliganima, a ne običnom narodu.

Inače, Čelić je jedna od sedam općina u TK u kojoj je slavio kandidat SDA. U pet općina je slavio SDP, dok je u jednoj trijumfovao nezavisni kandidat.