Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

migrantska kriza

Situacija usljed nedostatka graničnih policajaca neodrživa

granicna policija migranti (5)

Prema njegovim riječima, tu situaciju bilo bi moguće riješiti ako bi nadležni imali više razumijevanja za obezbjeđivanje potrebnih sredstava

Postojeća situacija na granicama BiH je neodrživa usljed nedostatka graničnih policajaca i to mora da se promijeni, pogotovo kada je riječ o školovanju budućih graničara, izjavio je načelnik kabinet direktora Granične policije BiH Radiša Samardžija.

“Za devet mjeseci, koliko traje školovanje kadeta, jedan broj zaposlenih stekne uslove za penziju i taj broj se najčešće poklopi sa brojem novoobrazovanih. I tako se samo vrtimo u krug, jer praktično i dalje ostajemo na istom broju zaposlenih”, rekao je Samardžija za “Politiku”.

Prema njegovim riječima, tu situaciju bilo bi moguće riješiti ako bi nadležni imali više razumijevanja za obezbjeđivanje potrebnih sredstava.

Prema službenim podacima, za potpuno pokrivanje granične linije sa Srbijom i Crnom Gorom, što je neophodno i za otkrivanje i sprečavanje ilegalnih migracija, potrebno je još 1.000 graničnih policajaca.