triple-double

James sjajnom partijom stigao s Lakersima do svog desetog NBA finala

Lakers Trail Blazers Basketball
Los Angeles Lakers' LeBron James (23) shoots against the Portland Trail Blazers during the second quarter of Game 4 of an NBA basketball first-round playoff series, Monday, Aug. 24, 2020, in Lake Buena Vista, Fla. (Kevin C. Cox/Pool Photo via AP)

Kontrolisali su veći dio susreta, imali i 16 poena prednosti sredinom treće četvrtine (72:56), da bi Nuggetsi u istoj dionici uspjeli istopiti tu razliku i izjednačiti na 84:84

Los Angeles Lakersi plasirali su se u veliko NBA finale nakon tačno jedne decenije, kada su osvojili svoju zadnju titulu.

U petom susretu serije protiv Denvera Nuggetsa slavili su sa 117:107 i zaključili finale Zapadne konferencije uz konačni skor od 4-1.

Kontrolisali su veći dio susreta, imali i 16 poena prednosti sredinom treće četvrtine (72:56), da bi Nuggetsi u istoj dionici uspjeli istopiti tu razliku i izjednačiti na 84:84.

Ipak, to je bilo sve od Denvera, koji do kraja meča ipak nije uspio povesti, Lakersi su ponovo preuzeli konce utakmice i uvesti je u mirnu završnicu.

Fenomenalan je bio u pobjedničkom timu LeBron James. Ostvario je triple-double od 38 poena, 16 skokova i 10 asistencija. Igrat će svoje deseto NBA finale u zadnjih 11 godina.

Dobar učinak je imao i Anthony Davis (27 poena), dok su kod Nuggetsa najefikasniji bili Nikola Jokić i Jerami Grant (po 20 poena).

Lakersi u finalu sada čekaju boljeg iz duela Miami – Boston (Heat trenutno vodi 3-2).