Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Javnost je oduševljena

Sjetili se preventivnih mjera na Bjelašnici i Igmanu kad se snijeg počeo topiti!?

bjelasnica (1)

Uprava KJP “ZOI 84” obavijestila je javnost da će, pazite sad: “zbog ozbiljnosti epidemiološke situacije, uvesti neku vrstu restriktivnijih mjera”, samo nije jasno što nisu sačekali još koji dan kako bi se skijališta sama zatvorila?!

Uprava KJP “ZOI 84” obavijestila je javnost da će, pazite sad: “zbog ozbiljnosti epidemiološke situacije, uvesti neku vrstu restriktivnijih mjera”?! Saopćenje je objavljeno 27. marta kada je finiš zimske sezone i kada je izvjesno da će zbog toplijeg vremena skijališta svakako raditi smanjenim intenzitetom, a uskoro i zatvoriti!?

U saopćenju, koje prenosimo u cjelosti, stoji:

– Poštovani korisnici usluga Ski centra Bjelašnica I Igman,

Zbog ozbiljnosti cjelokupne epidemiološke situaciju u našoj državi, Uprava KJP “ZOI’84” OCS vas obavještava da od sada na prodajnim mjestima ski centra možete kupiti samo dnevne i četverosatne karte namjenjene odraslima i djeci. Ukupni broj navedenih karata u ponudi je ograničen na 300 karata na prodajnom mjestu Babin do i 100 karata na prodajnom mjestu Igman – Malo polje. Nakon što se navedeni broj karata u toku dana proda, karte više nije moguće kupiti. Ograničen je i broj dozvoljenih vozila na parkingu i to u OJ Bjelašnica taj broj je sveden na 250 vozila, na Velikom polju dozvoljeni broj vozila je 50, a na Malom polju maksimalni broj vozila će biti ograničen na 70.

Sve naše korisnike molimo da vode računa o higijeni, te da ukoliko osjećaju neki od simptoma Covida ostanu kući i budu odgovorni. Za vrijeme boravka na ski centru svi su obavezni nositi masku/bandanu/potkapu, održavati fizičku distancu od 2 metra, te se dalje ponašati u skladu sa propisanim mjerama i preporukama korištenja usluga vertikalnog transporta.

Pojačan je ukupni broj Covid redara, a svi koji se ne budu pridržavali prethodno navedenih mjera biće sankcionisani oduzimanjem karte bez opcije povrata ili reklamacije. U slučaju sezonskih karata, karte će se oduzimati na period od 7 dana.

Navedene mjere se počinju primjenjivati od 28.3.2021. godine.

Ostanimo zdravi tako što ćemo biti odgovorni! Pri tome ne zaboravimo uživati u našim planinskim ljepotama.

Hvala na razumijevanju, poručili su iz KJP “ZOI 84”.