Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Elvir Rahimić

Kostarika je pokazala da nam nedostaje individualnog kvaliteta

elvir rahimic

Rahimić je izrazio nadu da će bh. tim u utakmici protiv Francuske, koju će u srijedu, 31. marta u 20.45 sati, igrati na Stadionu Grbavica u Sarajevu, biti kompletan

Nogometna selekcija Bosne i Hercegovine odigrala je večeras na Stadionu „Bilino polje“ u Zenici svoj prvi međusobni meč protiv Kostarike, koji je bio prijateljskog karaktera, a okončan je bez golova – 0:0.

Bio je ovo drugi neriješen rezultat bosanskohercegovačkog tima u četiri dana, jer su u srijedu u Helsinkiju, tada rezultatom 2:2, remizirali protiv Finske u utakmici 1. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Uprkos neriješenom rezultatu, gostujući selektor Ronald Brenes zahvalio se Nogometnom savezu BiH što su ih, kako je kazao, pozvali u goste te im omogućili da odigraju prijateljsku utakmicu.

– Za nas je ovo bila jaka utakmica, sa jako dobrom i brzom reprezentacijom BiH. Iako u timu domaćina nije nastupilo nekoliko, mislim četiri-pet glavnih igrača, kao i kod nas, utakmica je bila takmičarska, dinamična i vrlo zanimljiva – kazao je Brenes, koji je bh. tim pohvalio kao cjelinu, ne želeći izdvojiti posebno nijednog igrača.

U izostanku selektora Ivayla Peteva, koji je zaražen koronavirusom, novinarima se nakon utakmice ispred bh. tabora obradio njegov pomoćnik Elvir Rahimić.

– Sigurno da je bila teška utakmica. Sami ste vidjeli da nije bilo ni nekih šansi. Bilo je mnogo grešaka – kazao je Rahimić, koji je istakao da je cilj bh. selekcije uvijek da pobjeđuje, bez obzira ko je protivnik sa druge strane.

Međutim, podvukao je, ova je utakmica pokazala da ima još puno toga da se popravi, kako bi počeli i pobjeđivati u narednom periodu i utakmicama koje slijede.

– Ako ćemo reći o momcima, možemo reći da se bore, da daju sve od sebe. Međutim, to je malo u fudbalu. Mislim da je naš problem individualni kvalitet – istakao je Rahimić.

Napomenuo je kako je, u sastavu u kojem je večeras igrao bh. tim, bilo teško i igrati protiv kvalitetne selekcije kakva je Kostarika.

Rahimić je izrazio nadu da će bh. tim u utakmici protiv Francuske, koju će u srijedu, 31. marta u 20.45 sati, igrati na Stadionu Grbavica u Sarajevu, biti kompletan. Nada se da neće biti više zaraženih te da će selektor Petev, koji je jučer dobio pozitivan nalaz na koronavirus, i u srijedu biti jedini koji će ponovo izostati.

– Živimo u takvom vremenu da ne možemo biti sigurni. Ali, daj Bože da budemo zdravi za Francusku i da se suprotstavimo svjetskom prvaku – kazao je Rahimić.