Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

oštećeni putevi i objekti

Sjeverni dio BiH pogodilo jako nevrijeme

New Project (2)

Na putu Doboj – Jelah vodena stihija skoro je zaustavila saobraćaj – Sutra u jutarnjim satima u većem dijelu Bosne sa kišom

Jako olujno nevrijeme u kasnim popodnevnim satima zahvatilo je šire područje Gradačca.

U nekoliko prigradskih naselja voda je prodrla u objekte, a oštećeno je i nekoliko lokalnih puteva.

Najviše problema stvorili su bujični potoci u naseljima Rakija, Kukuruzi i Tufekčije.

https://www.facebook.com/1798170937130273/videos/481736605960342/

Voda je poplavila desetak objekata, a oštećena je i lokalna putna infrastruktura.

https://www.facebook.com/gradacackiglas/videos/296234951549155

Ekipe civilne zaštite su na terenu.

Na putu Doboj – Jelah vodena stihija skoro je zaustavila saobraćaj.

U BiH će se nastaviti radzoblje nestabilnih vremenskih prilika, a i narednih dana padat će kiša praćena grmljavinom, koji će biti češći u središnjim i sjevernim područjima Bosne i Hercegovine, doći će i do pada temperature zraka.

Sutra u jutarnjim satima u većem dijelu Bosne sa kišom. Poslijepodne lokalni pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom očekuju se u Hercegovini i u dijelovima centralne i istočne Bosne, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

“Protivgradna preventiva” ispalila 25 raketa

“Protivgradna preventiva RS” saopštila je da je danas za sat i po vremena ispaljeno ukupno 25 protivgradnih raketa sa 13 protivgradnih stanica.

U periodu od 15.52 do 17.23 sati dejstvovano je na teritoriji lokalnih uprava Doboj – četiri stanice, sedam raketa, Gradačac – dvije stanice, četiri rakete, Donji Žabar – jedna stanica, jedna raketa, Pelagićevo – dvije stanice, šest raketa, Brčko distrikt – tri stanice, šest raketa, Šamac – jedna stanica, jedna raketa.

Iz “Protivgradne preventive” navode da je dejstvovano pravovremeno, kao i da je sa nekoliko protivgradnih stanica Gradačca i Brčko distrikta dojavljena pojava sugradice u pljusku.