Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Skupština KS danas razmatra Prijedlog zakona o uređenju saobraćaja

05/07/2017

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo će na sjednici najavljenoj za danas razmatrati Prijedlog zakona o uređenju saobraćaja na području Kantona Sarajevo.

Također će biti razmatran i Prijedlog odluke o proširenju djelatnosti za obrazovanje odraslih Javne ustanove Osnovna škola „Džemaludin Čaušević“ Sarajevo, te Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmjeni i dopunama Statuta Javne ustanove Psihijatrijska bolnica KS.

Pred zastupnicima je i Prijedlog odluke o davanju ovlaštenja Vladi KS da može dati saglasnost Ministarstvu unutrašnjih poslova KS i Upravi policije MUP KS da putem javne licitacije izvrši prodaju motornih vozila koja se vode u evidenciji osnovnih sredstava navedenog ministarstva, odnosno uprave.

Prema najavi Press službe KS, pred zastupnicima je i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za zaključenje ugovora o kupoprodaji poslovnog prostora za potrebe JU „Služba za zapošljavanje KS“ Sarajevo – Biro za zapošljavanje Novi Grad, koji se nalazi u ulici Branislava Nušića broj 170, ukupne površine 383,73 m2 za kupoprodajnu cijenu od 547.740 KM sa uračunatim PDV-om, po ponudi Kantonalnog stambenog fonda Sarajevo.

Zastupnici Skupštine KS će razmatrati i Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o usklađivanju statusa Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća za sahrane i upravljanje grobljem “Pokop” sa p.o. Sarajevo sa Zakonom o javnim preduzećima u Federaciji BiH.

Bit će razmatran i Prijedlog odluke o potvrđivanju imenovanja člana Skupštine KJP za gospodarenje državnim šumama “Sarajevo-šume” d.o.o. Sarajevo.

Pored ostalog bit će razmatrana i odluka o davanju saglasnosti na finansijski plan prihoda i rashoda za 2016. godinu Narodnog pozorišta Sarajevo, Sarajevske filharmonije, Muzeja Sarajeva…

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.