Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Na današnjoj sjednici

Skupština KS o Budžetu za 2022. godinu u iznosu od 1.220.787.840 KM

skupstina ks

Utvrđeni Nacrt Budžeta KS za 2022. godinu iznosio je 1.101.295.480 KM, ali je tokom javne rasprave Vlada KS predložila korekcije, te je Budžet KS utvrđen u iznosu od 1.220.787.840 KM i proslijeđen u skupštinsku proceduru

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo danas će na sjednici razmatrati Prijedlog Budžeta KS za 2022. godinu a koji iznosi 1.220.787.840 KM.

Utvrđeni Nacrt Budžeta KS za 2022. godinu iznosio je 1.101.295.480 KM, ali je tokom javne rasprave Vlada KS predložila korekcije, te je Budžet KS utvrđen u iznosu od 1.220.787.840 KM i proslijeđen u skupštinsku proceduru.

Na denvnom redu je Prijedlog Zakona o izvršavanju Budžeta, a po skraćenom postupku će biti razmatran i Prijedlog Zakona o stavljanju van snage Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama. Pred zastupnicima je i Prijedlog Zakona o komunalnim taksama.

Na dnevnom redu sjednice je i donošenje odluka o davanju saglasnosti na finansijski plan i program rada za 2021. godinu sedam javnih instituca KS: Dom zdravlja, Zavod za zaštitu zdravlja studenata Univerziteta u Sarajevu, Zavod za sportsku medicinu, Zavod za bolesti ovisnosti, Zavod za hitnu medicinsku pomoć, Opća bolnica “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Također će se donositi i Odluka o davanju saglasnosti na Finansijski plan JU Služba za zapošljavanje KS Sarajevo za 2022. godinu sa Odlukom o izvršenju Finansijskog plana za istu godinu, kao i Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Statut o izmjenama i dopunama Statuta Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Prema predloženom dnevnom redu, zastupnici će donositi odluke za zaključivanju sedam Ugovora o kupoprodaji privremenog objekta radi rušenja, u svrhu izgradnje IX Transferzale.

Zastupnici će na sjednici donijeti Odluku o razrješenju Nezavisnog odbora KS, ali i imenovanju novog.

Na dnevnom redu je i Informacija o stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i sigurnosti saobraćaja na području KS za novembar 2021. godine, kao i Informacija o provođenju Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosioca javnih funkcija u KS-u, najavljeno je iz Službe za protokol i Press KS.