Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

usvojena deklaracija

Skupština KS osudila dizanje tri prsta ispred institucija BiH, odmah uslijedila reakcija Nešića

nesic

“Skupština KS najoštrije osuđuje provokativno podizanje tri prsta od novoizabranog ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića ispred sjedišta institucija BiH, što je ponovio i u programu uživo na javnom servisu FTV”, saopšteno je

Na današnjoj sjednici Skupštini Kantona Sarajeva, na inicijativu SDA, usvojena je deklaracija u kojoj se osuđuje podizanje tri prsta ispred institucija BiH u Sarajevu.

“Skupština KS najoštrije osuđuje provokativno podizanje tri prsta od novoizabranog ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenada Nešića ispred sjedišta institucija BiH, što je ponovio i u programu uživo na javnom servisu FTV”, saopšteno je.

Nešić se tokom gostovanja u RTV FBiH, na pitanje da objasni zašto je digao tri prsta ispred zgrade Parlamenta BiH, izvinio, ali i poručio da ne shvata da u Sarajevu tri prsta znače provokaciju.

“Naišao sam na gospodina Vukanovića koji se sakrio u nekom prolazu ispred Parlamentarne skupštine, učio je svoga poslanika šta treba da kaže u parlamentu. Međutim, gospodin Grković se juče nije ni javio za riječ. Ja sam naišao, pozdravio ga, on mi je dobacivao – ode ti kod Dodika i onda sam mu poslao poljubac i pokazao tri prsta. Ja sam tim pozdravom poslao poljubac i pozdravio Nebojšu Vukanovića koji je pripadnik srpskog naroda, makar je tako bilo do juče”, objašnjavao je Nešić i ponovo pokazao tri prsta u studiju na što je voditeljka reagovala.

Novoizabrani ministar sigurnosti BiH je na ovu odluku Skupštine KS u svom saopštenju rekao: “Znam ja šta je problem inicijatorima deklaracije iz SDA. Oni ne umiju drugačije da se nose sa padom sa vlasti nego da svoj narod i politiku svog naroda drže u mržnji i prošlosti kako bi opstali. Ne želim se izvinjavati zato što sam Srbin”.