Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stižu još veće vrućine

Sladić najavio dolazak toplotnog vala, temperature će rasti do 40 stepeni!

sladic
24.06.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Danas je u BiH vrhunac toplotnog vala zbog cega je i Federalni hidrometoroloski zavod izdao crveni meteoalarm. Na vecini meteoroloskih stanica temperature su bile cesto vise od 30 stupnjeva, a na nekima su cak oborene rekordne vrijednosti. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

“Čuvajmo se vrućine koja može nepovoljno utjecati po zdravlje populacije, hidrirajmo se i poštujmo preporuke nadležnih tijela (zdravstvena struka i hidrometeorološki zavodi)”, poručio je Sladić

Iduće sedmice gradovi u Bosni i Hercegovini najavljen je dolazak toplotnog vala sa veoma visokim temperaturama, čak do 40 stepeni Celzijusa.

Kako tvrdi meteorolog Nedim Sladić, naredne sedmice sa jačanjem termobaričkog grebena i pritjecajem vrelog zraka sa prostora sjeverne Afrike prema našim područjima izgledno je približavanje cifri od 40 stepeni najprije u južnoj Hercegovini dok će u većini krajeva temperatura biti od 34 do 38 stepeni.

“Čuvajmo se vrućine koja može nepovoljno utjecati po zdravlje populacije, hidrirajmo se i poštujmo preporuke nadležnih tijela (zdravstvena struka i hidrometeorološki zavodi)”, poručio je Sladić.