Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

najavljeni topliji dani

Sladić najavio tople dane, poručuje: Stižu dvije veće promjene vremena

sladic vrijeme
Nedim Sladić

Sladić je najavio, također, da ako je za utjehu, bar u nizinama ovog puta neće biti snijega, a ni novih snježnih glavobolja

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne se očekuje slaba kiša, a na planinama slab snijeg.

Postepeni prestanak padavina moguć je do kraja dana.

Vjetar u Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjeren, na momente pojačan, a u ostatku zemlje slab, sjeverni i sjeveroistočni.

Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 6 do 12, na jugu do 17 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Padavine se očekuju prijepodne.

Jutarnja temperatura oko 3, a dnevna oko 10 stepeni, saopćeno je iz FHMZ-a.

Prognoza za naredne dane

U utorak će biti jutro umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno naoblačenje tokom dana. U kasnim večernjim satima kiša je moguća u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera.

Jutarnja temperatura zraka od 1 do 7, na jugu do 10, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 20 °C.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab, veći dio dana, sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 12, a dnevna od 12 do 18, na jugu do 21°C.

U četvrtak će u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno naoblačenje. U Hercegovini sunčano. Porast naoblake poslije podne. U drugom dijelu dana kiša je moguća u Krajini, a tokom noći u većem dijelu naše zemlje. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni.

Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 16 do 22°C.

Sladićeva prognoza

Bh. meteorlog Nedim Sladić najavio je da će danas hladni zrak napuštati područje naše zemlje.

Kako tvrdi, ono što će većini odgovarati je popuštanje hladnoće.

“Pristiže topliji zrak po visini pa će od utorka biti toplije u odnosu na protekle dane. Najtoplije u sedmici ispred nas prognoziramo u srijedu te naročito u četvrtak kada će zapuhati jugo. Temperature zraka sredinom sedmice uglavnom između 17 i 24 ºC. Umjereno do jako jugo u četvrtak će nagovijestiti i novu promjenu vremena – a prema kraju sedmice ponovo hladnije zahvaljujući Blocking situaciji nad sjeverom Europe i novim padavinama”, napisao je.

Sladić je najavio, također, da ako je za utjehu, bar u nizinama ovog puta neće biti snijega, a ni novih snježnih glavobolja.