Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bit će i padavina

Slijedi nam velika promjena vremena, temperature će naglo pasti

kisa-snijeg

Jutarnja temperatura kretat će se od 7 do 14, na jugu do 18, a najviša dnevna temperatura u Posavini i Krajini od 8 do 15, u ostaku Bosne do 20, a na jugu BiH od 20 do 23 stepena

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima u većem dijelu Bosne i na sjeveru Hercegovine, uglavnom prijepodne.

Na sjeveroistoku Bosne je moguća i grmljavina. Poslijepodne, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti, a samo ponegdje na jugu i jugozapadu moguće su padavine. Vjetar slab do umjeren na momente i pojačan promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura kretat će se od 7 do 14, na jugu do 18, a najviša dnevna temperatura u Posavini i Krajini od 8 do 15, u ostaku Bosne do 20, a na jugu BiH od 20 do 23 stepena.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom, uglavnom prijepodne. Jutarnja temperatura iznosit će oko 10, a najviša dnevna oko 19 stepeni

U sjevernim i sjeverozapadnim područjima danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana i slaba kiša. U ostalim djelovima malo do umjereno oblačno i sunčano.

U srijedu će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 6 do 12, na jugu do 15, a najviša dnevna od 22 do 28 stepeni.

U četvrtak će biti malo do umjereno oblačno vrijeme. U jutranjim satima i prije podne, ponegdje na jugu može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu do 15, a najviša dnevna temperatura od 15 do 21, na jugu do 25 stepeni.

Malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme sunčano vrijeme očekuje se u petak. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 18 do 23, na jugu do 26 stepeni.