Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sljedeći mjesec preseljenje četiri klinike u UKC RS u Banjoj Luci

BiH

ukc-banja-luka11

Četiri klinike Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske do kraja sljedećeg mjeseca trebalo bi da budu preseljene u rekonstruisani dio Centralnog medicinskog bloka.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić obišli su danas radove na izgradnji Sjevernog krila UKC RS i rekonstrukciji Centralnog medicinskog bloka.

Bogdanić je nakon obilaska rekao da se preseljenje interne klinike, neurologije, klinike za uho grlo i nos i oftamologije desiti do kraja sledećeg mjeseca.

“Za sada nema smetnji da se radovi završe u planiranom roku”, rekao je Bogdanić i dodao da će za malo više od godinu dana i hirurgija biti preseljena na ovu lokaciju.

Ukupna vrijednost radova je oko 84 miliona evra što podrazumijeva rekonstrukciju objekta površine oko 41.000 kvadratnih metara i izgradnju novog sjevernog krila površine oko 17.000 kvadratnih metara.

Srebrenka Golić istakla je da su zadovoljni postignutom dinamikom jer su dvije etaže završene i prije plana, tako da očekuju da će cjelokupni radovi biti gotovi u roku, krajem naredne godine.

Mirko Stanetić, direktor UKC RS rekao je da se preseljenjem četiri klinike otvara prostor za rekonstrukciju ostalih etaža u Centralnom medicinskom bloku.

“U rekonstruisanom kliničkom centru mora biti prilagođena i nova organizacija rada, učinićemo sve da se kvalitet usluge značajno poboljša”, rekao je Stanetić.