Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slobodanu Pavloviću ukinut pritvor

BiH

slobodan pavlovic

Slobodanu Pavloviću, vlasniku kompanije “Slobomir” i Pavlović banke, te još troje radnika te banke, ukinut je pritvor i biće pušteni u kućni pritvor, javljaju Nezavisne novine.

Ta odluka donesena je danas, nakon što je u Sudu BiH održano ročište u vezi sa žalbom na pritvor za vlasnika Pavlović banke i njene radnike – Ljiljanu Garić, Petra Lazića i Blagu Blagojevića.

“Obaviješten sam od strane postupajućeg sudije da je uvažena naša žalba, te da je za svih četvoro ukinut pritvor”, rekao je Miodrag Stojanović, branilac osumnjičenih.

On kaže da će Pavlović i ostali biti pušteni onog trenutka kada Sudu BiH budu dostavljene putne isprave četvoro osumnjičenih. Pavlović je danas, u vrijeme kada je odluka o ukidanju pritvora donesena, bio u bijeljinskoj bolnici, a ostalih troje nalazi se u pritvorskoj jedinici.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu uhapsili su 11. februara njih četvoro zbog sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pranje novca, a u vezi sa poslovanjem ove banke.

Međutim, Pavlović je, zbog pogoršanja zdravstvnog stanja, prebačen u bijeljinsku bolnicu, čiji je direktor Siniša Maksimović potvrdio da se Pavlović osjeća bolje i da dobro reaguje na terapiju.

Na sastanku podrške Pavloviću, održanom danas u Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj, episkop Hrizostom, Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine, i privrednici Semberije zatražili su njegovo oslobađanje.