Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Student obavještajac

Slučaj “diploma”: Mehmedagić sutra pred Komisijom za nadzor nad radom OSA-e

osmica

U dopisu Tužilaštva BiH ističe se da je Osman Mehmedagić, direktor OSA-e student treće godine jednog od fakulteta na Univerzitetu u Travniku

Sjednica zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e bit će održana sutra 17. juna. Posljednje zasjedanje ove komisije bilo je 19. februara kada nije održana jer nije usvojen dnevni red sjednice. Rad Komisije je prekinut zbog odluke Narodne skupštine RS-a da predsatvnici ovog entiteta ne učestvuju u radu institucija BiH.

Upravo zbog toga i nije usvojen dnevni red, jer nije bilo potrebne većine, kao ni jednog glasa od predstavnika srpskog naroda, a u zajedničkim komisijama za odluke je uz neophodnu većinu potreban makar jedan glas iz svakog naroda.

Na sjednicu je tada po pozivu došao Osman Mehmedagić, direktor OSA-e. I sutra bi se Mhemedagić trebao pojaviti te odgovoriti na mnoga pitanja članova ove Komisije. Inače, u dopisu Tužilaštva BiH ističe se da je Osman Mehmedagić, direktor OSA-e student treće godine jednog od fakulteta na Univerzitetu u Travniku. U međuvremeno pred Komisiju je stiglo još dosta materijala kada je riječ o radu OSA-e.

Predsjedavajući Komisije Nermin Nikšić kazao je tada da će se miješati u svoj posao, bez obzira “odgovaralo to nekome ili ne”.

Članovi zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e dopisom Tužilaštva BiH upoznati su o spornoj diplomi direktora OSA-e.

Od Tužilaštva BiH su tražili i popratne materijale. Inače, diploma visokog obrazovanja jedan je od uslova za obavljanje funkcije direktora OSA-e isto kao i u drugim državnim institucijama gdje je za imenovanja na rukovodeću poziciju uslov visoko obrazovanje.