Zasjeda Skupštinski Odbor za bezbjednost

“Slučaj Stanivuković”: Ne osjećam strah, ali moram biti oprezan

stanivukovic

PDP je prošle sedmice zatražio hitnu sjednicu Odbora za bezbjednost, kao i fizičku zaštitu za svog poslanika Draška Stanivukovića

Sjednica Odbora za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske bit će održana danas na zahtjev Kluba poslanika Partije demokratskog progresa (PDP).

PDP je prošle sedmice zatražio hitnu sjednicu Odbora za bezbjednost, kao i fizičku zaštitu za svog poslanika Draška Stanivukovića.

Portparolka PDP-a Anja Petrović ranije je navela da ta partija čvrsto stoji uz Draška Stanivukovića, te da insistiraju da se otkriju počinioci uništavanja njegovog automobila, koje je prijavljeno 12. februara.

Draško Stanivuković je prošle sedmice objavio nekoliko audio-snimaka o, kako je rekao, policijskom saslušanju njegovog saradnika Ivana Begića, tokom kojem mu je jedan ispektor prijetio.

– Ne osjećam strah nego u ovom trenutku smatram da je poželjno da budem oprezan. Vrlo je moguće da neću biti narednih dana u RS-u i BiH…Lična sigurnost mi je ugrožena i ima niz pitanja na koja MUP RS-a nije odgovorio. Vrijeme je da razmislim o narednim koracima – kazao je Stanivuković, 15. februara.

Iz MUPRS-a su ranije pozvali Draška Stanivukovića da, kako su saopćili, prestane da širi dezinformacije i neistine, a sve s ciljem narušavanja ugleda policije.

Dodali su da je Stanivuković, 12. februara na društvenim mrežama i u javnosti objavio da je razbijena šajba i da su probušene gume na njegovom automobilu, iako je Policijskoj stanici Lazarevo prijavljeno da je u ulici Bože Nikolića u Banjoj Luci oštećen putnički automobil marke „VW Golf“ vlasništvo Gorana Stanivukovića iz Banje Luke.

U više navrata je također izjavio u javnosti kako Ivan Begić nije 12. febuara bilo u Policijskoj stanici Lazarevo i da nije odbio poligrafisanje, što, kako tvrde, nije istina.

Nakon što je Draško Stanivuković objavio audio-snimak na društvenim mrežama, a koji se navodno odnosi na saslušanje Ivana Begića od policijskog službenika u Policijskoj upravi Banja Luka, iz policije RS-a su najavili da će protiv Stanivukovića i Begića podnijeti izvještaj za krivično djelo neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje.

Stanivuković je na to odgovorio da nije lično nikoga prisluškivao, nego da snimke dobija, “da mu ih ljudi ostavljaju pred vratima, pred kućom”.