Kosovski premijer

Haradinaj o pozivu na razgraničenje: To su opasne izjave, takve su dovele do rata

haradinaj

“Dačićev stav nije ništa novo, samo je još jednom potvrdio da je službeni stav Srbije etnička podjela, ali to je ono što je dovelo do tragedije na Balkanu”

Kosovski premijer Ramush Haradinaj opasnim je ocijenio pozive srbijanskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića na razgraničenje Srbije i Kosova.

“Dačićev stav nije ništa novo, samo je još jednom potvrdio da je službeni stav Srbije etnička podjela, ali to je ono što je dovelo do tragedije na Balkanu. To su opasne izjave, podjela po etničkoj liniji je nemoguća i nerazumljiva na političkoj razini”, izjavio je u utorak Haradinaj.

Komentirajući sve jače pritiske na vladu u Prištini da ukine odluku o carinama na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine, Haradinaj je kazao kako ta odluka neće biti povučena sve dok Beograd ne prizna neovisnost Kosova.

“Što se tiče taksi, morate razumjeti da smo na putu do konačnog sporazuma sa Srbijom. Ako u ovoj fazi počnemo odstupati, tako će biti do kraja. Nema poraza, uvjeravam vas. Ne radi se samo o tome, već o načelu. Ako prihvatimo da kao žrtva dobivamo uvjete, u finalu će to biti veoma loše za nas”, poručio je kosovski premijer.