Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hapšenje zastupnika FBiH

Slučaj Zildžić: Tužilaštvo BiH istražuje da li je došlo do zloupotrebe iskaznica OSA-e

salko zildžić
FOTO: Fena

“Informacije će biti zatražene od nadležnih institucija, kakao bi se u okviru predmeta izvršile provjere”, naveo je Boris Grubešić

Nakon što se u javnosti pojavila fotografija navodne počasne iskaznice OSA-e BiH u vlasništvu Salke Zildžića, a nakon što je uhapšen na graničnom prelazu u Srbiji, u javnosti se postavlja pitanje ko sve dobio ovu iskaznicu i na osnovu kojih propisa.

Novinari N1 su konaktirali i Tužilaštvo BiH s pitanjem da li istražuju ove navode.

“U Tužilaštvu BiH u radu je predmet koji se odnosi na osobe sa Crne liste vlade SAD, a koji se odnosi i na navode o zloupotrebi kapaciteta OSA BiH, u okviru kojeg će biti zatražene informacije o navodima koji su se pojavili o zoluptrebi službenih legitimacija agencije. Informacije će biti zatražene od nadležnih institucija, kakao bi se u okviru predmeta izvršile provjere”, naveo je Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, u javnosti se pojavila navodna iskaznica OSA-e BiH s likom i podacima Zildžića. Njegov advokat Ljubiša Radulović je kazao kako je njegov klijent negirao da ima ovu iskaznicu te istakao da je riječ o šali sa viber grupe.