Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nsrs

Smajić: Ovo je kič kao i harmonika u Predsjedništvu BiH

begija-smajic

“Istovremeno se naši građani susreću s ozbiljnim problemima i mladi masovno odlaze u EU pod NATO zaštitu kojem se suprotstavlja ovaj režim. Vlada RS za osnivanje agencije mora osigurati 2,3 miliona maraka, dok desetine škola nemaju adekvatno grijanje i sale. Čak je uvela više časova fizičkog, ne vodeći računa o tome da neke škole nemaju dvorane”, kazala je Smajić

Begija Smajić, poslanica Stranke demokratske akcije (SDA), ocijenila je kako je “Narodna skupština Republike Srpske više puta zloupotrijebila ovlasti, naprimjer prilikom donošenja zakona o šumama, a sad zakonom o lijekovima”.

“Svi vi koji slijedite Milorada Dodika niste ni svjesni kako ovim jačate institucije BiH. Ustavni sud BiH će osporiti ovaj zakon i to će ući u praksu kod odlučivanja o drugim sličnim entitetskim zakonima”, kazala je Smajić.

Smajić je ocijenilo da je “ovo je smiješno i kič kao i harmonika u Predsjedništvu BiH”.

“Drago mi je da niste uveli u ovu priču i opoziciju i da imamo i njihov jasan stav kad je riječ o prenošenju nadležnosti s većeg na niži nivo”, kazala je Smajić.

Ona je ocijenila da je, uz neke male razlike, prijedlog entitetskog zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima “kopija državnog zakona, s tim što je državni zakon stupio na snagu u roku od osam dana”.

“Ovdje piše da bi efekti mogli biti vidljivi tek iduće godine. Kako bi nedonošenje ovog zakona moglo ostaviti štetne posljedice po građane, kako se navodi u obrazloženju. Upravo usvajanje ovog zakona bi to moglo uraditi, jer je propisano da lijekovi mogu dobiti dozvolu za promet na području RS-a samo po osnovu ovog zakona”, kazala je Smajić.

“Istovremeno se naši građani susreću s ozbiljnim problemima i mladi masovno odlaze u EU pod NATO zaštitu kojem se suprotstavlja ovaj režim. Vlada RS za osnivanje agencije mora osigurati 2,3 miliona maraka, dok desetine škola nemaju adekvatno grijanje i sale. Čak je uvela više časova fizičkog, ne vodeći računa o tome da neke škole nemaju dvorane”, kazala je Smajić.