BiH

BIHAMK

Smanjena vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove

17/09/2020

Za danas je najavljen početak radova na nadvožnjaku u mjestu Brgule (Šićki Brod - Srebrenik), zbog čega će se saobraćati usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove iz Bosanskohercegovačkog automoto kluba (BIHAMK) upozoravaju na smanjenu vidljivost, zbog magle, prenosi Anadolu Agency (AA).

Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen, na dionici Prozor – Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce – Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica – Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Jablanica – Mostar (most Begića i Begovića), Tarčin – Konjic (kod mjesta Zukići), Pelagićevo – Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Na magistralnom putu Bosanski Petrovac – Ključ, zbog radova kod mjesta Gornje Bravsko, kao i na magistralnom putu Maglaj – Doboj u mjestu Mravići od 7 do 17 sati saobraća se usporeno.

Za danas je najavljen početak radova na nadvožnjaku u mjestu Brgule (Šićki Brod – Srebrenik), zbog čega će se saobraćati usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog velikog broja upita, obavještavamo vozače da sanacija tunela Crnaja (Konjic – Jablanica) još uvijek nije krenula, tako da se tom dionicom i dalje saobraća nesmetano.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 7 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.