Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Stanje na putevima

Smanjena vidljivost zbog magle i niske oblačnosti, povećana opasnost od odrona

U Sarajevu visok indeks zagađenja zraka
09.01.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Jutros je u Sarajevu indeks zagadjenja 163 sto znaci nezdrav. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30 do 04.30 sati) saobraćaj obustavlja

Magla i niska oblačnost u jutarnjim satima smanjuju vidljivost na širem području Sarajeva, Prozora, Jablanice, Konjica, Glamoča, Kiseljaka, Viteza i Bugojna, te ponegdje u višim predjelima (Mlinište). Saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a iz BIHAMK-a upozoravaju i na povećanu opasnost od odrona.

– Apelujemo na vozače da na svim dionicama voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme – navode iz BIHAMK-a.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30 do 04.30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (od 22 do 6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Na putu Tuzla-Kalesija zbog neophodnih radova u tunelu Čaklovići, u noćnim satima (od 22 do 6 sati) saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja, objavio je BIHAMK.