BIHAMK

Smanjena vidljivost zbog magle, izbjegavajte ove putne pravce

zagadjenost smog sarajevo (10)

Niske temperature i mjestimično vlažan kolovoz u jutarnjim satima pogoduju formiranju poledice, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Smanjena vidljivost zbog magle jutros je na putnim pravcima: Kupres-Šujica, Ključ-Sanski Most-Prijedor, Maglaj-Doboj i Teslić-Doboj-Gračanica.

Niske temperature i mjestimično vlažan kolovoz u jutarnjim satima pogoduju formiranju poledice, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Posebno se izdvajaju dionice u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Skreće se pažnja i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja na kolovoz. Savjetuje se vožnja prilagođena uslovima na putu.

Polusatne obustave saobraćaja uz 15 minutno propuštanje vozila, aktuelne su od 07.00 do 16.00 sati, na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka, gdje se izvode sanacioni radovi. Poslije 16.00 sati na toj lokaciji saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05.00 do 21.00 sat. Od 21.00 do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Lanište-Ključ.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.