BiH

Vlada KS

Smanjenje cijena boravka u vrtićima u slučaju odsustva

22/04/2021

Prema toj odluci može se do 50 posto umanjiti mjesečni iznos koji roditelji redovno plaćaju

Vlada Kantona Sarajevo donijela je odluku i dala saglasnost Upravnom odboru Javne ustanove “Djeca Sarajeva” da, u slučaju potrebe za privremenim pojedinačnim odsustvom djece iz vrtića, odsustvom odgojno-obrazovne grupe djece ili obustave rada u pojedinim vrtićima zbog sprečavanja širenja zaraze izazvane koronavirusom donese odluku o umanjenju mjesečne cijene boravka djece u vrtićima.

Propisano je da se cijena cjelodnevnog boravka, po danu odsustva, umanjuje za 7,30 KM, a najviše do 50 posto, te da se cijena poludnevnog boravka, po danu odsustva, umanjuje za 5,50 KM, a najviše do 50 posto.

Prema toj odluci može se do 50 posto umanjiti mjesečni iznos koji roditelji redovno plaćaju, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Također, Vlada je dala saglasnost Upravnom odboru JU “Djeca Sarajeva” da izmijeni Pravilnik o prijemu i boravku djece u vrtićima, kojim se roditeljima djece koja borave u vrtićima daje pravo na korištenje najavljenog odsustva djeteta iz vrtića najmanje mjesec, iz opravdanih razloga pri čemu ima pravo na umanjenje cijene boravka u iznosu od 50 posto od mjesečne cijene boravka za svaki puni mjesec odsustva.

Do sada je ovaj Pravilnik propisivao najmanje dva mjeseca, čime se i ovom izmjenom izašlo u susret roditeljima, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.